Van de ruim driehonderd monumenten die Oirschot rijk is, is de majestueuze Sint-Petrusbasiliek of Sint-Pieter het meest beeldbepalend. De kerk is al eeuwenlang hét gezicht van Oirschot en een van de topmonumenten uit de cultuurgeschiedenis van Nederland, met een grote historische waarde. Een monument dat zich mede dankzij de bevlogenheid van de inwoners nog altijd staande houdt. Oorlogen, weersinvloeden, godsdienststrijd en diverse renovaties heeft het imposante laatmiddeleeuwse gebouw doorstaan.

Auteur Nicoline van Tiggelen vertelt het verhaal achter de kerk: de geschiedenis, de betekenis van religieuze en wereldlijke beeltenissen, en de bevlogenheid en passie bij restauraties door de eeuwen. Ook volgde zij het bouwteam drie jaar lang op de voet. De Oirschotse fotograaf James van Leuven laat u op unieke wijze naar zowel ruimte als detail van dit bijzondere monument kijken. Maar ook naar het vakmanschap rondom de restauratie. Naast unieke kleurenfoto´s bevat het boek ook historische foto´s en tekeningen. Het boek is door heemkundekring De Heerlijkheid Oirschot bekroond met de Heemprijs 2012.

Het boek heeft een groot formaat, 28×32 cm, en is genaaid gebonden. Het is voor € 35,- te koop bij:
– Boekhandel De Croon in winkelcentrum De Poort in Oirschot;
– Streekproductenwinkel ’t Bint, Rijkesluisstraat 36a in Oirschot;
Bij verzending door Brainport Publishing komen er € 9,- porto- en administratiekosten bij, in verband met het grote formaat.
1336396337_9083